Service met een Glimlach

Wat een belangrijk onderdeel in welk vak je ook uitvoert! Of je nou kok, vrachtwagenchauffeur, kapper of caissière bent, vriendelijkheid en service zou de boventoon moeten voeren.

 Helaas komt je het niet altijd tegen, soms vraag ik me wel eens af waarom mensen een bepaald vak uitvoeren als het niet met een glimlach kunnen doen. Is het dan alleen maar om het geld! Ik kan het me niet voorstellen. Ik denk dat we ons moeten beseffen, dat als je in een dienstverlenend vak werkt, de service met een glimlach moet zijn. Al heb je nog zo´n baal dag.

 Service is ook net even dat stukje aandacht extra, net even iets meer oplettend zijn. Service is niet; ‘sorry je bent te laat met bestellen je krijgt niks’, ‘sorry het is kwart voor zes, ik ga op ruimen, ik wil om zes uur weg’. Sorry ik wil nog even 250 euro uitgeven, nee dat kan echt niet morgen bent u de eerste, ongelofelijk maar het is me zelf gebeurd! Met mijn bek vol tanden stond ik, van de ene op de andere seconde, voor een dichte deur!

 Met een goede glimlach en meer service haal je in deze tijd je mensen binnen en houd je ze vast. Natuurlijk moet je de service ook niet te ver doortrekken. Blijf altijd baas in eigen huis. Maar toch net even dat ene extra en je wint je klant – gast for life!

 Het gaat makkelijker als je met plezier werkt. Met liefde voor je werk kom je een heel eind! Wat liefde, ja liefde voor velen onvoorstelbaar, maar ook voor velen heel normaal! Ik ben blij dat ik kok ben en dat ik Lepels run. Dat doe ik met liefde ik probeer het over te brengen op mijn collega´s. Plezier maken maar toch gedreven zijn, Eredivisie willen voetballen, of juist het perfecte Formule 1 team zijn! Dan brengt je service naar een hoger niveau.

 Wij proberen de wensen van onze gasten te onthouden. Als iemand altijd hetzelfde drinkt, moet het in mijn ogen al bijna klaar staan als hij binnenkomt!
Verwelkomen met zijn naam en gelijk attent kunnen reageren op de wensen! Maar ook discreet zijn is een service. Soms hoor je wel eens wat, waarvan je denkt dat moet ik maar snel vergeten, dat is ook service!

 In ieder geval met service kom je verder, heb je meer plezier.
Een voldaan gevoel heb ik, als mensen bij ons de deur uitgaan die enthousiast zijn en waar je aan kan zien dat ze genoten hebben!

 Kook ze!

 

Vorige
Vorige

Het einde van het jaar 2009 is in zicht.

Volgende
Volgende

Ambacht