IK BEN! FRUIT

Als ik mij dan ook even mag voorstellen, fijn. Ik Ben! Fruit. Aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen ben ik gek op. Dus deze ga je allemaal straks proeven, een klein beetje citroenblad en citroengras erbij om mij nog beter te laten smaken. Ook ik heb heel weinig suiker waardoor ik ook geen jam mag zijn. Maar als je mij stiekem op jouw brood smeert zal niemand daar iets van zeggen. Beetje boeren paté of wat dacht je van een mooie boeren oud belegen kaas. Maar gebruik mij vooral overal bij wat jij lekker vindt.
Ik kom uit de reststroom en daar ben ik heel blij mee.
Ook ik ben Vegan!

 

Over Ik Ben !

Wij adviseren de Ik Ben! producten altijd gekoeld te bewaren. Dit omdat er geen conserveringsmiddelen in zitten!

Onze hartige salsa spreads zoals Ik Ben! Knoflook (inspired by Vers uit de Gers), Ik ben! Pittig (Sambal) en Ik Ben! Sjalot zijn momenteel in de maak. Blijf ons volgen voor gratis give aways!

Waar Ben Ik te verkrijgen?  

Stijlslagerij Englebert (Goudsbloemlaan 83, Den Haag)

Karsten & Kuiper (Van Diemenstraat 132, Den Haag)

Als je besteld via de website kun je het wel blijven ophalen bij Passie Fashion Café.


Panna Cotta van Witte Chocolade met Ik Ben! Fruit

IK BEN!! Fruit is lekker met Turkse of Griekse yoghurt. Een flinke eetlepel erdoorheen roeren en smullen maar. Heerlijk voor je ontbijt. Dit recept is ter inspiratie voor IK BEN! Fruit

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Koelkast: 2 uur

Ingredienten:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 125 ml Slagroom
  • 300 gr Griekse of Turkse yoghurt
  • 50 gr kristal suiker
  • 100 gr witte chocolade
  • 1 citroen
  • 1 x potje IK BEN! Fruit...

Bereidingwijze:

Week de gelatine in koud water 5 min. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker aan de kook en roer tot deze is opgelost. Voeg dan de witte chocolade gallets toe en roer deze door de hete slagroom tot dat deze is opgelost. Knijp de gelatine uit terwijl je de pan van het vuur haalt en laat de gelatine in de hete room oplossen. Zet de pan in een spoelbak met ijskoud water en laat het roommengsel 3-5 min. afkoelen tot het lobbig wordt.

Roer in een kom de yoghurt los en roer het roommengsel erdoor. Schep het mengsel in de vormpjes en zet dit 2 uur in de koelkast totdat de puddinkjes (= panna cotta) stevig zijn.

Leg op elk vormpje een omgekeerd bord, schud het even en keer het dan samen om. Haal indien nodig een glad mes langs de binnenkant van de vormpjes of dompel de vormpjes in warm water. Laat de panna cotta op het bord glijden. 1 x flinke eetlepel Ik BEN! Fruit er overheen.

Rasp er wat citroen over heen, garneer evt met een takje munt.