Kwaliteit

Allereerst proost op het nieuwe jaar!

Laten we maar snel het afgelopen jaar achter ons laten, voor mij persoonlijk drama!

Zowel privé als zakelijk bar en boos. Maar toch geloof ik dat ergens allemaal goed voor is! Dus koppie niet laten hangen en door vechten! Dat geldt voor ons allemaal denk ik blijf niet bij de pakken neer zitten en een nieuw jaar moet je altijd vol goede moed beginnen! De kwaliteit moet goed zijn toch!

Dit jaar ga ik echt stoppen met roken al schreef ik het al eerder maar nu echt! Ga weer meer aan me zelf denken en aan mijn gezin! Ik beloof ook om te gaan sporten! Maar er is een ding wat ik mij vaktechnische nog meer beloof en ook ga doen nog meer bezig zijn met alles om ons heen! Kwaliteit en niets minder dan dat en laat iedereen dat maar in vullen op zijn eigen manier maar wel denkend aan ons allemaal. Nog meer werken aan duurzaamheid, nog meer denken aan Love Food Hate Waste!

Mijn team @ lepels krijgt weer de contouren die ik graag wil, ik ga ze trainen en motiveren dit jaar om nog duurzamer te zijn! Samen met kruidenier hebben we al veel stappen gemaakt maar het zal nog beter ingevuld moeten worden.

Als ik kijk naar dit jaar dan gaat de blaarkop het maken dat kan niet anders laten we er bij stil staan dat dit beest een geweldige opmars maakt. Als ik de gedrevenheid zie van de boeren en slagers die ermee bezig zijn, de passie de kwaliteit, dan krijg ik een adrenaline stoot van je welste.

Die stoot mis ik wel eens bij de nieuwe generatie koks, jammer maar soms zijn ze zich niet bewust van al het moois wat er is. Gamen ze liever of kijken programma’s van amateur koks op tv. In plaats daarvan moeten ze eens wat vaker met hun vak bezig zijn, het is een echte eye-opener als je ziet hoe een boer met zijn spullen om gaat, of hoe de mester of slager zijn vlees behandeld. Dan krijg je gelijk het respect terug voor alle producten. Ook wil ik nog kwijt dat kwaliteit tijd en energie kost. Prijs moet  niet het belangrijkste kijk naar kwaliteit dat kan je gast waarderen, leg het ze uit vertel je verhaal dan begrijpen ze het wel hoor! Toon je passie toon je liefde voor het vak dan krijg je vanzelf waardering.

Ik las laatst een spreuk van Brundtland en dat wordt mijn motto:

Voorzien in de behoefte van de huidige generatie zonder daarbij de behoefte van de toekomstige generatie in gevaar te brengen!
— Brundtland
Vorige
Vorige

Ambacht

Volgende
Volgende

Puur is perfect