Puur is perfect

Zo lekker op mijn terras in het zonnetje – misschien wel het laatste van dit jaar – is het leven zo gek nog niet. Crisis? Mwah … Ik merk ook wel dat mijn gasten minder uitgeven, maar echt te klagen heb ik niet. Als je maar vasthoudt aan je concept, komt het wel goed. Voor mij is het sleutelwoord PUUR. Pure smaken en eerlijke presentatie. Geen gerommel met kruidjes en poedertjes, geen gefrutsel; volgens mij is dat allemaal op zijn retour. Uiteindelijk gaat het om pure smaak. De smaak van het product zelf. Van het beestje of plantje waarmee niet gerommeld is.

Café Chocolat
Over pure smaak gesproken … Onlangs vloog ik mijn dochter Sanne terug naar Engeland. We waren ruim op tijd, beetje uitgeshopt en belandden in Café Chocolat. Wat een feest daar op Schiphol. Ik ben gek op chocolade, zo puur als het maar kan, en Sanne is al net zo’n chocoholic. Prima zaak met lekkere koffie, verrukkelijke bonbons en Sanne genoot van een heerlijk warme chocolademelk die ze zelf kon maken met een chocolade-lolly. Een superleuk en perfect uitgevoerd concept.

 
Eerlijk heerlijk
Puur betekent voor mij ook eerlijk. Ik ben oprecht blij dat het ambachtelijke brood zijn weg naar de consument weer vindt. Natuurlijk stond dat al langer in de horeca op tafel, maar nu zie ik het ook bij de bakker weer in het schap liggen. Eerlijk en heerlijk brood dat met liefde is gemaakt, is zoveel lekkerder dan dat goedkope flutbrood uit de supermarkt. Een hoeraatje voor zuurdesem en mooie graansoorten, applaus voor het echte Brood.

 

Wild en Wildeman
Ook wild – jazeker, we zitten midden in het seizoen – is voor mij puur. Geen rommel, maar mooi natuurlijk wild. Als het even kan van eigen bodem. Dat wordt steeds moeilijker, maar ik probeer me er toch aan te houden. Het summum van puur? Wat dacht je van een hazenpeper met pure chocolade? Daar kan ik nu al van dromen. En vergeet straks niet onze mooie Gieser Wildeman te stoven en bij een lekkere wildschotel te serveren. Zelf ben ik gek op Gieser Wildeman compote, een recept uit onze eigen keuken. Met een vleugje kerrie, dus misschien niet helemaal puur, maar wel helemaal top!

 

Veel succes met de rest van het jaar. Al is de crisis wrang, ik hoop dat we straks kunnen terugzien op een puur lekker jaar!

Vorige
Vorige

Kwaliteit

Volgende
Volgende

Over Kwaliteit en respect! Malsheid uit een klontje?!