Dag 2009, hallo 2010

2009 Zit erop. Wat een jaar! Zowel zakelijk als privé heb ik rake klappen gehad, maar enfin … we zijn er nog. Meer nog, in prima gezondheid. Dus kom maar op 2010, ik heb er zin in!

 

Voordat we echt beginnen met het nieuwe jaar, moet me eerst even iets van het hart.

Ik hoor van alle kanten dat we door de kredietcrisis meer moeten denken in termen van klantvriendelijkheid. We moeten gastvrijer zijn. Pardon? Als je een horecazaak runt bén je gastvrij en klantvriendelijk. Dat is je business en daar heeft geen crisis iets mee te maken. Een avondje uit eten hoort altijd een feest te zijn. De klant is altijd koning en het dient in je DNA te zitten om hem te verwennen. Ik begrijp best dat sommige ondernemers wakker worden, nu het wat minder gaat, maar als je nu pas klantgericht gaat denken en handelen, heb je al die tijd je gasten belazerd. Zo, dat is eruit.

 

Goed moet

Goede voornemens gemaakt? Het voornemen van het onderwijs om meer aandacht te besteden aan goede voeding, doet me erg goed. Ik denk dat de school een belangrijke rol kan spelen om kinderen bewust te maken van gezond eten. Ook voor later. Ik hoop echt dat de kids datgene wat ze opsteken, mee naar huis nemen en hun oh zo drukke ouders kunnen overhalen om ook beter te gaan eten. Dat scheelt op de langere termijn een slok op een borrel voor onze gezondheidszorg. Overigens moeten we ook de ouderen niet vergeten; ook die mogen best nog wat beter eten. Gelukkig besteden veel verzorgingshuizen daar expliciet aandacht aan. Huize het Oosten in Bilthoven (klant van Deli XL!) bijvoorbeeld. Subliem om te zien hoe ze daar met voeding omgaan, hoeveel zorg er wordt besteed aan kleur, smaak en beleving. Zo moet dat!  

 

Comfortstamppot

Over smaak en beleving gesproken … Ook al is de zomer mijn favoriete tijd, ieder jaar kijk ik weer uit naar de verrukkelijke winterse stamppot met heerlijk stoofvlees. Ergens in deze Food & Focus staat een artikel over comfort food. Voor mij is in de winter het summum van comfort food een boerenkoolstamppot met worst. Echte worst natuurlijk, ambachtelijk gemaakt. En de stamppot lekker aangemaakt met wat spekjes en citroen. Hupsake … een goed glas rode vino erbij en zelfs mijn koudste winterdag kan niet meer stuk!

 

Mooie trends

Eerlijk, oprecht eten. Daar gaan we met zijn allen voor, dit nieuwe jaar. Daar was ik eigenlijk al een tijdje mee bezig, maar het doet me deugd te zien dat het een trend wordt. Eindelijk raken we verlost van al die ‘liflafjes’, zoals mijn moeder dat zo mooi kan zeggen. Wat mij betreft ook een algemene trend zou moeten worden: laten we vooral toch proberen om onze seizoenen in stand te houden. En verder vind ik het erg gaaf dat steeds meer bedrijven – ook in de horeca – bezig zijn met duurzaamheid en milieu. Duurzaam wordt hét woord van dit nieuwe jaar!

 

Ik wens jullie allemaal een goed, gelukkig en duurzaam 2010. Laten we er met goede moed en veel vertrouwen tegenaan gaan!

 

Vorige
Vorige

Lekker voorjaar!

Volgende
Volgende

Frisse start