Frisse start

Ik zal mij kort even voorstellen Ik ben 39 jaar woonachtig in Den Haag , eigenaar van Lepels Eten Drinken en van BKMW Food service, en een Passie voor eten.

Goodbye 2009!  Wat een K jaar zowel privé als zakelijk, ik ben hard op mijn bek gegaan, een hele dure cursus 2009! Maar goed wat er gebeurd is kun je niet meer veranderen en achteromkijken vind ik een slechte eigenschap dus op naar de toekomst laat 2010 maar komen. Laten we dan maar even fris beginnen aan 2010. Ik ben er klaar voor.

Ik ben benieuwd welke ontwikkelingen we gaan doormaken dit jaar het is altijd weer spannend ga ik plussen dit jaar is mijn businessplan oké of moet ik het straks weer bij stellen. 22 jaar geleden begon ik als kok in der Bloasbalg in Wahlwiller geen idee wat mijn toekomst zou brengen een ding ik wilde hoe dan ook kok worden en heb daar alles voor gelaten, 22 jaar later ben ik meer ondernemer/ kok geworden ook een forse uitdaging maar o zo leuk.

 Het nieuwe woord voor biologisch vind ik duurzaam ik denk dat de overheid biologisch zo ingewikkeld heeft gemaakt dat ze het zelf niet meer begrijpen. Jammer ervan is dat de kleine boer er de dupe van wordt en de grote bedrijven er wel blijft varen met de modetrend die biologisch heet. Moet het niet gewoon logisch zijn voor ons allemaal dat we erop letten dat we met de seizoenen mee gaan geen aardbeien en frambozen in de wintermaanden, geen asperges in januari en ga zo maar verder.

 Dat we goede spullen kopen zonder toevoeging van rotzooi. Er op letten heren koks dat we niet meer weggooien dan dat we op het bord leggen omdat het er dan zo gaaf uit ziet, nee het gaat om smaak! Van de kontjes en afsnijdsels kun je ook iets lekkers maken. Dan komt het op vakmanschap aan, raar woord voor vele denk ik omdat de poedertjes in pot onze nieuwe vorm van koken is maar gelukkig is dat weer op zijn retour!

Voor de leveranciers wil ik zeggen je mag best tegen een kok zeggen sorry chef het is december we hebben geen aardbeien ga ze alstublieft niet uit Timboektoe halen omdat je de klant wil tevredenstellen onzin! Dan kom je vanzelf bij Duurzaam ik ben er fan van maar soms schiet ook compleet in de lach. Laatst een gesprek met een collega: “ja, ik werk zoveel mogelijk duurzaam tegelijkertijd gaf hij zijn groenteboer op zijn flikker omdat hij een bosje bieslook vergeten was en eiste dat hij dit nog kwam brengen hoe zo duurzaam! Al eens aan de co2 uitstoten gedacht eikel!”

Dan nog zoiets raars ik kies bewust! Hoe kan het dat een ik kies bewust teken op een verpakking staat van een yoghurt drank met aspartaam in hoe kan het dat onze mooie komkommer of tomaat van de boer zonder bestrijdingsmiddelen dit teken niet bezit! Ik denk er vaak over na mijn enige conclusie daarvan is het zal wel om geld gaan! Reclamespotje is ook een doorn in mijn oog Jezus wat worden we vaak misleid! Een klontje boter bij je vlees en het is mals gelul eerste klas koop gewoon goede kwaliteit dan heb je er geen last en een heel belangrijk onderdeel: Vakmanschap!

Goed laten we er dit jaar met zijn alle voor gaan bewust na denken met wat we aan het doen zijn, dan wordt het een heel mooi jaar!

Zet hem op schouders eronder en beuken op naar een “gezond resultaat” in 2010

 

Vorige
Vorige

Dag 2009, hallo 2010

Volgende
Volgende

Het einde van het jaar 2009 is in zicht.