Aan alles komt een einde

Ergens rinkelt er een telefoon. Ik neem hem onbesuisd op: met Marc Smeets spreekt u, aan de andere kant verteld iemand me dat het budget niet wordt goed gekeurd en dat Lepels stopt. Alles wordt betaald en dan is het over. Dank je wel voor je belletje, een rilling gaat door me heen ben ik er blij mee of baal ik nu? Ik weet het niet. Ergens ben ik heel blij dat het voorbij is, maar wat dan?

Vanaf januari waren we alles al door aan het rekenen, telkens kom je er weer negatief uit. In april nemen we de beslissing. Dus deze beslissing is de beste. Hoe ga je dat vertellen aan je collega’s? Slapeloze nachten heb ik ervan gehad. Wat moet ik doen met alles? Wanneer stoppen we dan? En nu? Hoe vertel ik het iedereen? Hoe gaan mensen over je denken?

Frustratie eigenlijk weet je niet wat je moet voelen, bedroefd, verdrietig, gewond, aangeslagen, opgelucht, vrolijk, de weg is volledig zoek! En dan komt het allerergste de beterweters, wat een prutsers!

Zo was er een of andere goeroe die onlangs nog iets gedaan had in Lepels. Ik had naar hem moeten luisteren, sorry lul dat heb ik gedaan, alleen jij niet naar mij! Vol van je zelf misschien! Nog nooit zo een inspiratieloos boek gelezen!

Mensen die in de laatste weken nog meer korting willen, want ja je gaat toch dicht! Te triest!

Aan de Andere kant heb je vrienden collega’s die je een hart onder de riem steken geweldig! Nogmaals mijn dank voor alle steun!

Dan het personeel, tja altijd lullig als je het te horen krijgt. Een doodse stilte aan tafel. Shit, ik moet het weer aan zwengelen en ik loop een beetje semi vrolijk heen en weer! Kut, we moeten nog drie weken hoe hou ik ze aan de praat? Voor sommige is dat helemaal niet nodig, zij doen hun ding en laten niks aan het toeval over en komen de gemaakt afspraken meer dan na!
Eigenlijk verwacht je niet anders, maar toch respect daarvoor.

Dan heb je er nog altijd nog een erbij die het niet begrijpt. De ene zet het gelijk op Hyves. Diezelfde gaat het gelijk aan iedereen vertellen en juist waar je het niet moet vertellen. Ook diegene voelt zich zó belangrijk, dat hij de boel de boel laat en verteld hoe kut het wel niet is. Maar we blijven professioneel (not). Diezelfde vindt het nodig om zijn hele team in de war te sturen en gezellig drie flessen wijn tijdens het servies op te drinken. De hele zaak volledig in de shit te laten draaien! Diezelfde vent heeft ons nog nooit zoveel geld gekost, nul verantwoordelijkheid en verantwoordelijk voor de ergste klachten brieven allertijden @Lepels. Ziek was ik ervan. Wat moet je doen als iemand zo dom is, het presteert om je Privé nog mails te schrijven over zijn Privé leven. Ik werd er misselijk van! Verbannen uit mijn leven, dat is alles wat ik denk!
Sorry, dit moest ik even kwijt ik noem speciaal geen namen! Het team weet wel over wie het gaat!

Dan nadert de laatste partij! Speciaal nog voor open gegaan, een trouwerij. Ik vond dat we het niet konden maken om af te zeggen. De gasten hebben een mooie dag gehad en hebben genoten. Een speciaal dankje namens het bruidspaar deed ons goed! Vooral voor Eveline ze heeft er zoveel tijd in gestoken. Maar toch voor ons was het moeilijk, de sfeer onderling was ver te zoeken. Hoe goed we ook allemaal ons best deden. Je zag aan de gezichten dat iedereen pijn leed!

Dan ga je poetsen en dan flitsen 5 jaar Lepels voorbij! Wat een leuke tijd hebben we gehad met ups en downs maar wat een leuke mensen hebben er gewerkt en hebben we ontmoet! Ik vind foto’s ouwe aantekeningen, krantenknipsels, kaarten en ga zo maar door! Het merendeel gaat de container in.

Sleutels in leveren en dan …… een traantje?

Dag Lepels! Ik heb veel van je geleerd. Je was mijn kindje voor 5 jaar lang! Ik ga je ritueel begraven in mijn gedachten! Met héél veel champagne!

Vorige
Vorige

Feestje

Volgende
Volgende

Lekker voorjaar!