Wat gaan we doen?

Tja, dan zijn de deuren gesloten van Lepels en wat nu? Een lange tijd lonkte een uitdaging op Bonaire, een prachtig resort met veel mogelijkheden. Het is een enorme uitdaging om er aan de slag te gaan. Na ons korte bezoek aan Bonaire, zien we het wel zitten en nemen het besluit om te gaan onderhandelen. Dit verloopt erg moeizaam en gaandeweg begint de twijfel toe te slaan. De kids, hoe ga ik dat aanpakken? Ik zal ze te veel missen. Ik kan het ze niet aan doen om zo ver weg te gaan. Al gauw besluiten Eveline en ik dat we het niet doen. Even laten we iedereen nog in de waan dat we wel vertrekken, maar wij tweeën weten dat dit in ieder geval niet naar Bonaire is.

Sinds enige tijd speelt Frakrijk door mijn hoofd. Een goede vriendin attendeerde ons erop. In eerste instantie houd ik de boot even af, het is allemaal wat onzeker. Toch wil ik een nieuwe stap maken, een nieuwe start, een nieuwe uitdaging en eigenlijk het liefst niet in Nederland. Tuurlijk heb ik gesolliciteerd in Nederland, maar telkens werd ik afgewezen op teveel ervaring, te zelfstandig ect.. Opnieuw zelf ondernemen is geen mogelijkheid, daarvoor speelt het verleden mij te veel in de kaart. Ook wil ik graag rust vinden, die ik al jaren niet meer heb gehad. Dan belt Elise weer, het Château waar we al eens overspraken is nu een mogelijkheid. Na een avond flink brainstormen op de Weidevogellaan besluiten we om naar Frankrijk te gaan om te kijken.

De reis is niet nieuw voor mij. In deze streek heb ik al eens eerder gewerkt voor 2 jaar, maar dat is dan wel 20 jaar geleden. Aangekomen zijn Eveline en ik zwaar onder de indruk van het Château met al zijn mogelijkheden. We waren er gelijk uit, dit gevoel zit zo goed dat ik niet kon weigeren.

Alles gaat op eens in stroomversnelling. Terug naar Nederland en een aantal dagen dingen plannen, dan weer terug naar Rilly la Montagne. Op zoek naar een woning, die we al snel vinden in Germaine. Genoeg ruimte in het huisje en de kids kunnen er ook een eigen kamer hebben voor mij / ons erg belangrijk. In de maand juli reizen we veel heen en weer. Dingen plannen en afhandelen. We worden goed opgevangen in Frankrijk en iedereen is bereid ons te helpen wat een fijn gevoel geeft.

Vorige
Vorige

Frankrijk!

Volgende
Volgende

Feestje