Winter!

Het is winter hier in La Douce France, dat is wel ff anders dan in Nederland. Niet zo zeer qua temperatuur dat ligt een beetje parallel scheelt wel wat graden maar niet veel. Ons huis moeten we alleen stoken op hout en dat is nogal ingewikkeld. Om er een goed systeem in te krijgen zodat de temperatuur niet helemaal zakt naar onder de 10 graden.

Dus dat vergt discipline, op tijd weer een blokje hout erbij! Dan houden ze de wegen niet zo schoon als in Nederland. Jullie klagen daar wel en daar deed ik vorig jaar ook hard aan mee, maar dit slaat alles. Gewoon niet alleen de hoofdweg that’s it! Dus vanuit Germaine is het soms net een klauter koers, zeker als het gesneeuwd heeft.

Het is verder erg rustig op het Château, de nadruk ligt op de weekenden. Vrijdag, zaterdag en zondag lunch hebben we wel wat te doen. Uitschieters op zaterdagavond en zondag lunch. Het is de tijd zoals ze zeggen. Door de kou buiten valt er bijna niet te werken in de patisserie, het is er op het moment ongeveer 3 graden. We proberen het op te warmen maar dat gaat moeilijk. Alle leidingen aan de entremetier zijn bevroren omdat deze om het gebouw heen lopen. Dus dat is ook lastig. Maar ja, overal valt een mouw aan te passen.

Op het moment staan we met zijn vieren. Ik heb sinds 1 februari een meisje erbij die als aankomend chef de partie haar ding doet. En een stagiaire, maar die is nog net niet droog achter de oren. Een klein kuikentje nog maar, daar maken we de aankomende 6 weken wel een vent van. We kunnen in ieder geval weer wat stapjes vooruit. Afgelopen dagen de patisserie flink onderhanden genomen en de desserts wat geperfectioneerd. Het is nog niet helemaal zoals ik het wil, maar stap voor stap komen we er wel. De patti heeft het er wel moeilijk mee, zijn smaak is goed maar de verfijning ontbreekt. Maar ook dat gaat langzaam, de richting, stronteigenwijs is hij, maar ach ja, dat ben ik ook. Ook het arrivé garnituur en de amuse komen langzaam in de richting zoals ik het wil. Dit weer ff vast houden en verbeteren en dan weer een stapje vooruit.

De reserveringen voor maart en april lopen erg voortvarend. Langzaam begint dan het toerisme weer op stoom te komen. Dus deze maand nog ff overbruggen en dan knallen met die handel. Hoop dat ik eind van de maand de brigade op orde heb, dan kunnen we ook 7 dagen open.

Op het moment wordt de wijnkelder afgemetseld. Ben erg benieuwd eind volgende week moet hij klaar zijn. Dan kan de verhuizing van alle wijnen gaan beginnen. Daarna hebben we dan ook eindelijk ruimte om alles wat beter op te slaan en te organiseren. De saunaruimte wordt aangekleed en de problemen met de jacuzzi zijn eindelijk opgelost!

 

Vorige
Vorige

Oneerlijk

Volgende
Volgende

De Tijd Vliegt